Verbouwen – Het begin

Nadat we de eerste avond trillend van de kou wakker werken, en we in de ochtend als echte kampeerders met een toilettas naar buiten moesten, besloten we om als eerste de caravan in orde te maken.Leiding hier, gaskachel daar, boiler erbij, het kan niet op. Maar we hebben nu een heerlijke warme caravan met douche en toilet. Laat de winter maar komen. Ook hebben we de keuken vanuit het huis verplaatst naar de eierschuur. Zo kunnen we in ieder geval proberen om normaal en gezond te eten.

Nu zijn we inmiddels twee weken aan het slopen, slopen en slopen en zullen we dit riedeltje de aankomende weken nog wel herhalen. Want de muren hier zitten vast en dan bedoelen we echt vast. Gewapend met drilboren pakken we ze aan en beetje bij beetje wordt het huis steeds leger.

P1070245

Op de vraag of we nou echt dingen zijn tegengekomen die we niet hadden verwacht? Nee. Of het tegenvalt? Mwuah en of we het nog zien zitten? Ja, natuurlijk.  Maar dat het zwaar is dat is zeker. Gelukkig hebben we de tijd en maken we er geen stress van. Wat is nu 2 jaar leven in een caravan op een mensenleven?

P1070178

Gelukkig zijn we het er samen mee eens hoe het huis er uit komt te zien en weten we inmiddels welke muren we laten staan. Een constructeur is nog niet nodig. Zolang het dak niet naar beneden valt bij het slopen van het muurtje is het geen draagmuur is nu de beredenering.

P1070255

De aankomende weken gaan we flink aan de slag met de laatste muren en de plafonds en vloeren. Dan nog 1 kant van het dak eraf en dan hopen we half januari klaar te zijn met slopen. Laat dan het leuke werk beginnen. Het opbouwen van ons droomhuis.

Eén gedachte over “Verbouwen – Het begin”

  1. Dappere verhalen. Wij hopen op een meegaande winter voor jullie. Dat droomhuis komt er! De droomplek is er al en met het elan en de energie van jullie gaat het nooit mis. Zodra het voorjaar weer is begonnen stap ik op de motor en kom kijken. Hugs van neef Nol en Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *